Ми аз четох, четох и съвсем се обърках и затова си поставих директно въпроса! За първите ГД сумите са под МРЗ. Там не ми е ясно дали като възложител по договора да подавам декларация 4001. За втория случай сумата е над МРЗ. Не ми е ясно какви осигуровки трябва да платя и какви декларации трябва да се подадат. :)
Здравейте! Моля да ми разясните някои неща по отношение на гражданските договори. За м. юли имам сключени граждански договори за извършване на работа. Удържал съм данъка и съм го внесъл. Трябва ли да подавам декларация 4001 до края на октомври?
За м. септември имам също сключен граждански договор за извършване на дейност по който съм изплатил сума в размер на 1800 лв. Лицето е в трудови правоотношения с друг работодател. Какви данъци трябва да се платят по този договор?
Моля за изчерпателни отговори и ви благодаря предварително! :)
Колеги, мога ли да впиша направено дарение на читалище, което не е вписано в Централния регистър на ЮЛНЦ при Министерство на правосъдието, в годишната ми данъчна декларация? Ако мога с кой код мога да го запиша? Благодаря ви!
Каква счетоводна програма използвате за водене на счетоводство на ЮЛНЦ и по-точно читалище? :)
Благодаря Ви! Сега ако някой ми помогне и по отношение на индивидуалния сметкоплан за ЮЛНЦ... :)
Привет! Темата е много полезна за мен, тъй като от скоро ми се налага да водя счетоводството на читалище! Моля ви за съвети, ако някой има опит с читалищата! :) Търсих и примерен сметкоплан за ЮЛНЦ, но в нета не открих нищо конкретно!